Möt våra anställda – Bodil

Vi fortsätter lyfta fram våra medarbetare här på bloggen. Idag har turen kommit till ingen mindre än bolagets VD – Bodil Askeröd. Efter att ha arbetat en lång tid med ekonomi i olika roller o,ch på företag i varierande branscher, blev det för drygt fem år sedan dags att ta steget vidare och starta eget. Bodil och Peter Askeröd drog då igång Ekonomipartner i Wermland AB. I grunden är Ekonomipartner en redovisningsbyrå, men ambitionen har alltid varit att erbjuda ett bredare tjänsteutbud. 

Bodil Askeröd, VD på Ekonomipartner i Wermland AB

En redovisningsbyrå med helhetslösningar

– Från starten ville vi komma ifrån den klassiska redovisningskonsulten som sitter på sitt kontor och får in kundens material som bokförs varje månad. Vi vill inte vara en momsfabrik! Därför erbjuder vi också en rad andra tjänster inom rådgivning och digitalisering såväl som andra företagsekonomiska frågor. Vi har satsat mycket på att bygga upp ett brett affärsnätverk där vi kan lotsa kunden rätt. 

– Vi tror även starkt på att vi som redovisningsbyrå ska kunna stötta våra kunder med digitala bitjänster som marknadsföringsstrategier och olika annonseringstjänster i sociala medier. Nu är vi bemannade för detta nya affärsområde vilket är väldigt spännande! Vi har kapacitet att erbjuda konkurrensmässiga webbplatser samt ta fram material för annonsering och branding. 

– Här försöker vi skapa en innovativ arbetsmiljö där alla får utvecklas inom de specifika områden som de önskar, det leder också framåt till utveckling, ansvar, förtroende och välmående medarbetare och därmed ett blomstrande företag! Att vi växer inom nya affärsområden är ett bra exempel på detta. 

– Hur gick det till när ni startade Ekonomipartner?

– För min egen del hade tankarna på eget företag hade funnits där länge. Entreprenörskapet har jag alltid haft i mig och under min uppväxt var företagarlivet synligt eftersom min pappa drev eget – det har verkligen format mig. Det kändes spännande att få utveckla ett eget företag och utmana mig själv på en högre nivå. Vi har varit lönsamma sedan starten och har anställt i takt med ökad omsättning. Det är ingen brådska att växa utan vi expanderar framåt i vår takt.

– I början är det såklart många frågor som kommer upp. Men! Vi var ju två! Med min partner som jag känner sedan 30 år vid min sida kändes det ändå tryggt! Det är viktigt att kunna lita på en eventuell partner i företaget som ska startas. Att känna till grundläggande värderingar och framförallt att båda vill ge hundra procent gentemot kunder och medarbetare och leverera förstklassiga ekonomitjänster skapade en trygghet.

– Vad säger du till andra som är på gång med att starta företag?

– Mitt råd till de som vill starta företag men fortfarande vacklar skulle i sin enkelhet vara: om du kan din business, har kalkylerat, gjort affärsplan, kontaktat bank, gjort konkurrentanalys – så våga ta steget! Det är och ska vara pirrigt att starta upp ett företag, speciellt om man inte gjort det tidigare, med allt vad det faktiskt innebär. Min erfarenhet är att i princip ångrar vi människor de saker vi aldrig gjorde och sällan de saker vi faktiskt gjorde.

– Att ha någon form av bollplank, stöd eller mentorskap är A och O vid frågor om affärsutveckling eller företagande. Vi började direkt att bygga starka nätverk med kunnigt yrkesfolk. Här är ett samarbete med en redovisningsbyrå väldigt värdefullt för de flesta! Utöver att vi kan frigöra tid för våra kunder genom att sköta deras böcker har vi också en gedigen erfarenhet av business, både av att själva driva företag och erfarenheten av att hjälpa våra kunder. Som kund hos oss går man också direkt in i ett brett nätverk, både lokalt här i Karlstad och runt om i landet. 

– Det här med att vara VD då, hur ser du på ledning och ledarskap?

– Jag försöker utveckla mig själv och mitt ledarskap kontinuerligt. Det är viktigt att vara prestigelös som person och alla som jobbar på Ekonomipartner delar den egenskapen. För mig handlar ett bra ledarskap om att jag ska vara ärlig – gentemot mig själv och alla medarbetare. Att kunna möta svagheter och styrkor hos mig själv, att våga konfrontera allehanda situationer. Tydlig och ärlig kommunikation i alla situationer är nyckeln till nöjda kunder och medarbetare.