Möt våra anställda – Andreas

Hej Andreas! Vem är du?

Hej! Jag heter Andreas Laneby och jobbar sedan i september 2019 som redovisningskonsult på Ekonomipartner. Uppvuxen i Vargön vid Vänerns sydspets flyttade jag sedan som tjugoåring till Karlstad för studier. 6 år senare var mastern i marknadsföring klar, karriären inom redovisning började lite senare med att veckopendla till Vänersborg i dryga 10 månader medan min sambo (nu fru) fortfarande bodde kvar i Karlstad. Jag flyttade tillbaka till Karlstad när möjligheten för jobb som ekonom på en skola öppnade upp sig i Värmland. I september började jag jobba på Ekonomipartner och här är jag än.

Du har varit hos oss i drygt ett halvår nu, hur trivs du med att jobba på en mindre redovisningsbyrå?

Jag trivs bra! Eftersom vi är färre personer som jobbar här får vi möjlighet att arbeta med många olika uppgifter samt dela med oss till varandra om det är något som är oklart eller viktigt att veta. Man kommer också närmare varandra på ett personligt plan då vi alltid har gemensamma luncher där alla är närvarande.

Vilken eller vilka arbetsuppgifter tycker du är roligast?

Det är en väldigt bra fråga då vi gör så många olika, men något som är extra roligt är att jobba med att försöka effektivisera mitt eget arbete så mycket som möjligt. Just nu håller jag på med en fullständig digitalisering av redovisningen hos en av mina kunder, vilket kommer spara rejält med tid och pengar!

Några övriga kommentarer?

SHL slutade tyvärr för tidigt denna säsong men nästa år kör vi igen (visst hejar vi på Frölunda här i Värmland, enda laget som vann något i år?). Tror dock inte Jesper håller med om detta…

När Andreas håller på att avsluta sin mening hörs ett ljud från kontoret intill, Jesper skriker “5-2” och refererar till Leksands utklassning av Frölunda i Scandinavium för några veckor sedan. Han tillägger “Och Leksand spelade med sitt juniorlag!”