Jesper Lindgren Redovisningskonsult

Möt våra anställda – Jesper

Hej Jesper! Vem är du? 

Hej! Jag heter Jesper Lindgren och jobbar som redovisningskonsult på Ekonomipartner. Jag kommer ursprungligen från Norrtälje i Roslagen, och flyttade strax efter studenten till Australien. Efter två år kom jag hem till Sverige och valde då att flytta till Sundsvall i ett par år. När jag kände mig färdig med den märkliga dialekten de drar sig med i Västernorrland blev det dags att utbilda sig och valet föll på en kandidatexamen i finans på Lunds universitet. Under mina tre år i Skåne träffade jag en värmlänning som sedermera drog upp mig hit och här fick jag chansen att börja jobba på Ekonomipartner! 

Jesper Lindgren Redovisningskonsult

Vad gör du på kontoret? 

Arbetsuppgifterna på Ekonomipartner är väldigt varierande och det är nog det bästa med att jobba på en lite mindre redovisningsbyrå. Ingen dag är den andra lik, och det gick tidigt upp för mig att begreppet redovisning nog inte var så smalt som jag hade trott innan. 

Vad är den mest udda arbetsuppgiften du gjort? 

Det mesta på det här kontoret är rätt udda, men vi gör ju inget som inte är kopplat till redovisning och ekonomi på något sätt… måste jag ändå svara så får jag väl säga att det var när jag gjorde en excelkalkyl som skulle användas till att räkna ut bruttolöneavdrag för fettsugningar – på kundens egen vilja förstås. 

Har du något tips när man ska starta företag?

Våga! Ring till mig så tar jag hand om allt det som kanske verkar krångligt med att starta eget så kan du fokusera på att göra det du kan bäst!